Dvojí lidé

Právě čtu úvahu o dvou typech lidí. Jedni jsou pohodlní, věci odkládají a se vším otálejí. Ve druhé skupině se lidé vyznačují sebe disciplínou, silnou vůlí, vytrvalostí pečlivostí, ambicemi a cílevědomostí. Malý oheň dává malé teplo, tak jako slabá touha dává slabé výsledky. Naopak ambiciózní lidé mají sen, ten promění v touhu. Touhu povýší na vizi, pro kterou každý den něco udělají. Myslím si, že tato úvaha pasuje na podnikání, tak na celý život a zdraví. Vůle je silná, pokud jí nemáme dost, těžko se bojuje a poté vyhrává.

Silní lidé často více zkouší, protože se nevyhýbají problémům, problémy si někdy hledají je. A silní jsou také proto, že životní útrapy, které prožili, je prostě posílily. Myslím si, že když tě příroda jenom potrápí a nezabije, tak z tebe formuje silného a snad i dobrého člověka. To však záleží na tom, zda člověk nezahořkne. Musíme být tedy všichni silní i v nemocech, které nám stěžují život. Na jednu stranu stěřžují a na druhou nás nasměřují, aby jsme žili dle sebe. Podle vlastních hodnot a potřeb.

Já patřím do té druhé skupiny lidí. Sebe disciplína, silná vůle, vytrvalost, ambicemi a cílevědomostí mě provází běžným životem. Jenom ta pečlivost mi trochu dělá problémy a povyšuji ji na kreativitu.

Petra